1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 3,50 / 5)
Ladataan...

Vaikka pihoilla ja kadunvarsilla onkin vielä lumikinoksia, alkaa raparperiaika olla lähellä. Pistä tämä resepti korvan taakse ja valmista vaikkapa kevään ja kesän juhlapöytään.

Raparperi-macaronit
20 kpl (40 yksittäistä marenkikeksiä)

3 munan valkuaista
4 dl tomusokeria
100-150 g mantelijauhetta tai hasselpähkinäjauhetta


Täyte:
1 keskikokoinen raparperinvarsi
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl vettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g valkosuklaata sulatettuna
ripaus kanelia

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää vähän kerrallaan tomusokeri koko ajan vatkaten.
Sekoita joukkoon mantelijauhe.

Pursota isoaukkoisella, suorapäisellä tyllalla pyöreitä marenkiympyröitä (noin kahden euron kolikon kokoisia) leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 125 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 15-20 minuuttia.
Marenki jää hieman sitkeäksi, mutta se kuuluu asiaan.

Leikkaa raparperi ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kasariin yhdessä sokerin, vaniljasokerin ja vesitilkan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele kunnes raparperi pehmenee. Jäähdytä.

Vatkaa jäähtynyt raparperiseos tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen sulatettua valkosuklaata ja mausta ripauksella kanelia. Tarkista maku.

Lado puolet macaroneista nurinperin tarjottimelle tai työlaudalle. Pursota nokare täytettä keskelle macaronia. Paina toinen macaron-keksi päälle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki! Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria hetki ennen tarjoilua.