1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (60 arvostelut, Keskimäärä: 4.55/5.00)
Ladataan...

Lusikkaleivät kuuluvat monen juhlapöytään. Niiden valmistus ei ole vaikeaa, vaikka onkin hieman aikaa vievää.
Parhaiten lusikkaleivät onnistuvat teelusikassa, jonka lusikkapesä on mahdollisimman kupera.
Tästä annoksesta tulee noin 80-90 puolikasta, eli 40-50 valmista lusikkaleipää.

Kierittele valmiit, täytetyt pikkuleivät Siro erikoishienossa sokerissa, joka on kauniin pienikiteistä sokeria.

Lusikkaleivät

200 g voita
1 1/2 dl Siro tai taloussokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Väliin:
n. 1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia

Pinnalle: Dan Sukkerin Siro erikoishienoa sokeria

Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos.
Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.
Nosta astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irroita pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia.
Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät Siro erikoishienossa sokerissa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.