1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua. Keskiarvo: 3,75/5)

 

Tämän ohjeen löysin Kodin Kuvalehden Parhaat leivonnaiset -kirjasta.

Pursotin
taikinan liian suurella tyllalla. Olisi pitänyt käyttää kapeampaa
tyllaa ja pursottaa rinkula, johon jäisi keskelle selkeästi
rinkilämäinen aukko. Suurella tyllalla sain aikaiseksi 16 suurta rinkilää, jotka olivat kyllä hyvänmakuisia.


Kuorrutetut vaniljarinkilät



200 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

kuorrutus:

2 dl tomusokeria
1-2 rkl appelsiinimehua
0,5 tl vaniljasokeria
(oranssia elintarvikeväriä)

Vatkaa voi ja oskeri vaahdoksi, lisää joukkoon muna vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon.

Pursota taikina heti leivinpaperin päälle renkaiksi.

Paista leivonnaisia 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Valmista
kuorrutus sekoittamallatomusokerin joukkoon appelsiinimehua niin
paljon, että seos on juoksevaa, mausta vaniljasokerilla.

Sivele pullasudilla seosta jäähtyneiden pikkuleipien pinnalle.