1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (127 arvostelua, keskiarvo: 4,32 / 5)
Ladataan...

Pikkuleivät kuuluvat yhä moneen juhlapöytään. Kevään juhlasesonki alkaa lähestyä. Leivoin helppotekoiset Hanna-tädin kakut, jotka voit valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi. Säilytä pikkuleivät suljetussa purkissa huoneenlämmössä.

Hanna-tädin kakut
noin 80 kpl

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl kuohukermaa
3 dl perunajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(Dansukker Kanelisokeria)
 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja Siro erikoishieno sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon kuohukerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Laita taikina hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Pyöritä taikina tangoiksi ja jaa tasakokoisiin pieniin paloihin.
Pyöritä palat palloiksi ja litistä kevyesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kääntele osa pikkuleivistä halutessasi Kanelisokerissa.

Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Säilytä kannellisessa purkissa huoneenlämmössä.

 Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.