1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)

Sitruunaposset valmistuvat helposti vain kolmesta raaka-aineesta. Sitruuna hyydyttää keitetyn kerman ja tuloksena on samettisen pehmeä kermavanukas. Tyylikäs jälkiruoka voidaan valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä. Voit halutessasi koristella jälkiruoat myös tuoreilla marjoilla.

Sitruunaposset
4-5 annosta

5 dl kuohukermaa
1 ½ dl Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl luomu sitruunan raastettua kuorta
1 dl sitruunan puristettua mehua

Mittaa kuohukerma ja Siro sokeri kattilaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista mehu ja mittaa tarvittava määrä.
Ota kiehuva kerma-sokeriseos sivuun liedeltä ja lisää sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu, sekoita. Jaa seos annosastioihin ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä muutama tunti tai yön yli. Raasta koristeeksi sitruunan kuorta tai tarjoa halutessasi seuraksi tuoreita marjoja.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä Dansukker
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.