1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Rinkeli on suotta hieman syrjään jäänyt perusleivonnainen, jonka neutraali, mutta herkullinen perusmaku antaa mahdollisuuden tarjota rinkeliä monin eri tavoin täytettynä.
Keski Yhtiöt Oy on Suomen ainoa pelkästään rinkeleihin erikoistunut yritys ja se on toiminut jo yli 60 vuotta.
Valikoimaan kuuluu Vesirinkelit, Fruktoosirinkelit, Vaniljarinkelit, Kilorinkelit, Kahvirinkelit ja Vaniljatangot.

Hellapoliisi sai haasteen kehitellä rinkeleistä erilaisiin tilanteisiin sopivia reseptejä.

Päätin aloittaa sesonkiin sopivalla omenaisella rinkelillä, joka maistuu jälkiruokana tai välipalana syystuulten tuivertaessa ulkona.

Millä tavoin sinä tarjoat rinkelit?

Omenainen rinkeliherkku
4 annosta

4 Vesirinkeliä tai Vaniljarinkeliä

Kostutus:
1 dl maitoa
1/2 tl vaniljasokeria

margariinia tai voita paistamiseen

Lisäksi:
1 iso omena
2-3 rkl vaaleaa siirappia
1/2 tl kanelia
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kermaa
2-3 rkl kinuskikastiketta tai 1 tl vaniljasokeria ja ripaus kanelia

Halkaise rinkelit ja kostuta leikkauspinta alaspäin vaniljasokerilla maustetussa maidossa.
Paista kuumassa pannussa rasvassa.

Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa tasakokoisiksi viipaleiksi.
Kuumenna pannu ja laita siihen siirappi, kaneli ja omenaviipaleet. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin, kunnes omenat kuumenevat.
Vaahdota vaniljakastike ja mausta kinuskikastikkeella tai vaniljasokerilla ja kanelilla.
Täytä paistetut rinkelit omenaviipaleilla ja kinuskisella vaniljavaahdolla.

Tarjoa heti!

Vinkki! Kokeile myös muita rinkeleitä ja ananasrenkaita omenan sijaan!

Reseptin laatinut:
Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
keski-yhtiöt