1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (22 arvostelua, keskiarvo: 4,41 / 5)
Ladataan...

Tyylikäs pastasalaatti sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Valmista alkupalaksi tai tarjoa juhlapöydässä.

Serrano-kinkku-pastasalaatti

1- 1 ½ l vettä
½ tl suolaa
200 g pastaa
100 g Serrano kinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
100 g miniluumutomaatteja
200 g chili-paprikajuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g säilöttyjä latva-artisokansydämiä valutettuna
1 dl vihreitä oliiveja

Kastike:
¾ dl oliiviöljyä
¾ dl balsamiviinietikkaa
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
½-1 chilipaprika hienonnettuna
reilusti mustapippuria
1 rkl Dansukker Fariinisokeria

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Kääri kinkkuviipaleet rulliksi tai ruusukkeiksi.
Puolita miniluumutomaatit ja kuutioi chili-paprikajuusto.
Sekoita ainekset keskenään ja lisää aurinkokuivatut tomaatit, latva-artisokansydämet ja vihreät oliivit.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon.
Kääntele salaattia ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

 

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.