
- Annoksia: 6
- Valmistusaika: 1h 10 min
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: perheelle
Savulohilasagne
Ainekset
- öljy - 2 rkl
- sipuli - 1
- valkosipulinkynsi - 3
- lehtisellerin varsi - 2
- paprika - 1
- sokeriherneenpalko - 100 g
- paseerattu tomaatti - 500 g
- limepippurirouhe
- ruokakerma - 2½ dl
- suola
- lipstikka
- lämminsavu lohi - 500 g
- leppäsavujuusto - 200 g
- lasagnelevy - 6
- Pinnalle:
- leppäsavujuusto - (raasteena)
Maistuva lasagne valmistuu tällä kertaa helposti valmiiksi savustetusta lohesta. Leppäsavujuusto antaa ruoalle upean maun.
Savulohilasagne
noin 6 annosta
2 rkl öljyä
1 iso sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 lehtisellerin vartta viipaleina
1 paprika suikaleina
100 g sokeriherneen palkoja
500 g paseerattua tomaattia
limepippuria myllystä
2½ dl ruokakermaa
suolaa maun mukaan
lipstikkaa
500 g lämminsavustettua lohta paloina
200 g leppäsavujuustoraastetta
noin 6 lasagnelevyä
Pinnalle:
leppäsavujuustoraastetta
Kuumenna öljy kattilassa tai wokkipannussa.
Lisää silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hetken päästä lehtiselleri, paprika ja sokeriherneen palot.
Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti, limepippuri ja kerma.
Mausta suolalla ja lipstikalla maun mukaan.
Lisää joukkoon paloiteltu savulohi ja leppäsavujuustoraaste.
Kuumenna.
Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uunivuokaan.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Olen tehnyt tätä kaksi kertaa ja aion tehdä vielä monta. Vaivattomampi tehdä kuin tavallinen lasagne, jotain erikoista ja varsinkin helvetin hyvää. Suosithan suomalaista kirjolohta norjalaisen kassilohen sijaan (ks. WWF kalaopas).
Lipstikkaa ei ollut kaupassa, mutta heitin mättöön korianteria ja juustokuminaa ja chiliä.
Kiitos palautteesta=)