1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Pho-vietnamilainen kanakeitto
4 annosta

1 pakastekana
vettä niin paljon, että kana peittyy
1 muskottipähkinä
2 tähtianista
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 sipuli kahteen osaan leikattuna
1-2 kanaliemikuutiota
2 rkl kalakastiketta

Lisäksi:
250 g riisipastaa tai riisinuudeleita
1-2 sipulia viipaleina
1 ruukku korianteria
1 sitruuna
chilikastiketta

Laita sulanut kana kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kana peittyy.
Keitä, kunnes pinnalle muodostuu verivaahtoa. Kuori vaahto pois reikäkauhalla tai
lusikalla. Lisää liemeen muskottipähkinä ja tähtianikset. Paahda inkivääriviipaleita ja sipulilohkoja
valurautapannulla välillä käännellen, kunnes pinta tummuu. Älä käytä rasvaa.

Lisää ne liemeen kanaliemikuutioiden kanssa. Keitä hiljalleen kannen alla noin kaksi tuntia.
Lisää tarvittaessa vettä. Siivilöi liemi ja putsaa kana. Leikkaa kanapalat veitsellä suikaleiksi.
Laita riisipasta likoamaan haaleaan veteen vähintään viideksitoista minuutiksi.
Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja silppua korianteri. Kiehauta vettä kattilassa pastaa varten.
Nosta pasta kiehuvaan veteen noin minuutiksi ja siivilöi.

Kokoa annokset suoraan isoihin annoskulhoihin. Laita kulhon pohjalle pastaa, kanasuikaleita, sipuliviipaleita ja kaada
päälle kiehuvan kuumaa lientä. Ripottele pinnalle reilusti tuoretta korianteria.

Tarjoa lisäksi chilikastiketta ja sitruunaa, josta jokainen voi itse puristaa annokseensa sitruunamehua.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.