
- Annoksia: 4
- Aktiivinen valmistusaika: 20 minuuttia
Pasta bolognese (gluteeniton)
Ainekset
- sipuli - 1
- rypsiöljy - 2 rkl
- valkosipulinkynsi - 2-3 kpl
- jauheliha - 400-500 g
- porkkana - 2 kpl
- suola - ½ tl
- mustapippuri
- tomaattipyree - 70 g
- tomaattimurska - 400-500 g
- paseerattu tomaatti
- basilika - 1-2 tl
- oregano
- vesi - 3 l
- Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos - 1 rkl
- Semper Linguine täysjyväriisipasta - 1 pkt
Pasta bolognese on nopea arkiruoka. Voit lisätä kastikkeeseen erilaisia juureksia, kuten palsternakkaa tai selleriä.
Pasta bolognese (gluteeniton)
4 annosta
1 iso sipuli
2 rkl rypsiöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
400-500 g jauhelihaa
2 porkkanaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
70 g tomaattipyreetä
400-500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1-2 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa
5 dl vettä
1 rkl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
Lisäksi:
1 /2-2 l vettä
ripaus suolaa
1 pkt Semper Linguine täysjyväriisipastaa
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa tai paistokasarissa.
Paista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuori ja suikaloi porkkanat. Lisää joukkoon ja kääntele hetki.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää tomaattipyree ja tomaattimurska, sekä kuivattua basilikaa tai oreganoa.
Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Sekoita vesi ja FinMix -jauhoseos keskenään ja valuta höyryävän liemen joukkoon. Anna kastikkeen kiehua vielä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Kiehauta vesi.
Lisää suola ja Linguine pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhtele ja valuta.
Tarjoa!
Reseptin laatinut:
Reseptin tarjoaa: