
- Annoksia: 2-3
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 30 minuuttia
- Annos: kahdelle
Pad Thai
Ainekset
- vesi - 1 - 1½ l
- riisinuudeli - 125 g
- maapähkinäöljy - 2 rkl
- rypsiöljy
- kariniemen kananpojan fileesuikale mango-chili - 300 g
- punainen chilipaprika - ½
- valkosipulinkynsi - 2
- kevätsipuli - ½-1 nippu
- purjosipuli
- sokeriherneenpalko - 50-75 g
- pavunitu
- muna - 2
- kalakastike - 2 rkl
- tuore korianteri
- minttu
- chilikastike
Pad Thai on helppo pikaruoka arkeen. Vaihtele kasviksia oman maun mukaan ja nauti herkullisesta itämaisesta ateriasta.
Pad Thai
2-3 annosta
1 – 1½ l kiehuvaa vettä
125 g riisinuudeleita
2 rkl maapähkinä- tai rypsiöljyä
300 g Kariniemen Kananpojan fileesuikaleita, mango
½ punainen chilipaprika
2 valkosipulinkynttä
½-1 nippu kevätsipulia tai ½ pieni purjosipuli
50-75 g sokeriherneenpalkoja tai pavunituja
2 munaa
2 rkl kalakastiketta tai maun mukaan
Lisäksi:
tuoretta korianteria tai minttua
chilikastiketta
Kiehauta vesi ja ota pois liedeltä.
Laita riisinuudelit kiehuvaan veteen 1-2 minuutiksi ja valuta neste pois. Huuhtele kylmällä vedellä.
Kuumenna maapähkinä- tai rypsiöljy pannulla ja paista Kananpojan fileesuikaleet kauttaaltaan.
Lisää hienonnettu chilipaprika ja hienonnetut valkosipulinkynnet käännellen joukkoon.
Hienonna kevätsipuli tai halkaise purjo ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa suikaleiksi. Lisää pannulle yhdessä kokonaisten tai suikaloitujen sokeriherneenpalkojen kanssa. Kääntele hetki. Lisää riisinuudelit pannulle.
Riko joukkoon munat ja anna hyytyä. Sekoita tämän jälkeen ainekset sekaisin. Mausta kalakastikkeella.
Tarjoa tuoreen korianterin tai mintun ja chilikastikkeen kanssa.
Nauti heti!
Reseptin laatinut:
Reseptin tarjoaa:
Pad Thai on ihanaa! Ihan pelkkä makuasia ei ole käyttääkö riisi-vai vehnänuudeleita. Ei siis mitään vikaa kai vehnänuudeleissakaan, mutta gluteenitonta ruokavaliota noudatettaessa, vehnä ei kuulu ruokapöytään. Suosittelen tutustumaan kuitenkin erilaisiin riisinuudeleihin, niitä on monen paksuista ja levyistä jolloin maku on erilainen. Pidän enemmän niistä leveimmistä, joihin kastikkeiden maut tulevat hienosti esille. p.s kiitos glut. ruokaresepteistä!
Toki allergiat ja ruokarajoitteet rajoittavat. Mukavaa jos gluteenittomista resepteistä on ollut iloa=)
Helppo ja raikas resepti + edullinen. En pidä riisinuudeleista, joten käytin vehnänuudeleita, makuasia.
Hieno juttu, että testailette reseptejä ja teette niihin mieluisia muutoksia=)