1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Hellapoliisin keittiössä pyörähtivät alkusyksystä Helsingin IFK:n uudet pelaajavahvistukset: Lopella syntynyt Otto ”Patti” Paajanen ja Itä-Helsingin lupaus Teemu ”Teme” Turunen. Kausi on IFK:lla jo alkanut. Ennen kauden alkua kuitenkin puettiin pelaajille essut treenien välissä ja muisteltiin lapsuuden suosikkiruokia.
Otto Paajasen lapsuusmuistojen suosikkiruoka oli spaghetti bolognese. Kastike valmistui silloin herkulliseksi ilman kasviksiakin. Me keskustelimme miten porkkana ja juuriselleri antavat kastikkeelle kivaa makua, ja samalla tulee lisättyä kuin ohimennen kasviksia ruokavalioon.

Otto Paajasen spaghetti Bolognese
4 annosta

1 iso sipuli
1-3 valkosipulinkynttä
1-2 porkkanaa
pala juuriselleriä
2 rkl oliiviöljyä
400-500 g jauhelihaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
70 g tomaattipyreetä
400-500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1-2 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa
5 dl vettä
(2 rkl vehnäjauhoja)

Lisäksi:
½-2 l vettä
ripaus suolaa
300-400 g spaghettia

Pinnalle:
parmesaanijuustoa raasteena

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuori juuriselleri ja porkkanat (ja palsternakka) ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai paistokasarissa ja paista ensin sipuli ja valkosipuli.
Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan käännellen.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää juuriselleri ja porkkanat ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Lisää tomaattipyree, tomaattimurska tai paseerattu tomaatti, kuivattu basilika tai oregano ja vesi jonka sekaan on sekoitettu vehnäjauhot.
Anna kastikkeen kiehua kunnes se sakenee hieman. Lisää tarvittaessa ripaus veteen sekoitettuja vehnäjauhoja.
Tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippuria mielesi mukaan tarvittaessa.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja spaghetti. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia ja valuta. Huutele lämpimällä vedellä ja tarjoa heti bolognesekastikkeen kanssa.
Raasta pinnalle parmesaanijuustoa.

Reseptin laatinut:
Otto Paajanen / HIFK
yhteistyössä:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.