1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...


Oliiveilla höystetty jauhelihalasagne

Jauhelihakastike:
tilkka öljyä
1 sipuli silppuna
400 g jauhelihaa
suolaa
paprikajauhetta
Santa Marian valkosipulipippuria
100 g Kylmäsen ”Tosi hyvää pekonia” (lämminsavustettua)
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk (400 g) Barilla Olive (vihreät ja mustat oliivit) tomaattikastiketta
10 vihreää oliivia paloiteltuna
n. 3 dl vettä
basilikaa tai oreganoa/pizzamaustetta
Tabasco pepper sauce (smoked)

Juustokastike:
50 g margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
7 1/2 dl maitoa
200 g juustoraastetta
(suolaa)

6-9 Barilla Lasagnelevyjä

Pinnalle:  n. 2 dl juustoraastetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteiseksi.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa tai paistokasarissa.
Paista  sipuli ja jauheliha, mausta suolalla, paprikajauheella ja valkosipulipippurilla.
Paloittele joukkoon savupekoni, sekä valkosipuli ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi.
Lisää Barilla Oliivi-tomaattikastike,oliivit ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
Mausta kastike vielä basilikalla ja savunmakuisella Tabascolla.

Valmista juustokastike sulattamalla margariini kasarissa, älä ruskista.
Lisää vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää maito, anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee.
Lisää juustoraaste, mausta tarvittaessa suolalla.

Lado uunivuokaan vuorotellen kerroksittain ensin jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja lasagnelevyjä.
Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastike.

Kypsennä 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40-50 minuuttia. Ripottele paiston keskivaiheilla pinnalle juustoraastetta.

Anna lasagnen vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.