1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,25 / 5)
Ladataan...

Helppo ja herkullinen arkiruoka valmistuu nyhtökaurasta ja itse valmistetusta pestokastikkeesta.

Nyhtis-pestopasta
4 annosta

3 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
250 g nyhtökauraa
2 l vettä
n. 200 g pastaa
ripaus suolaa

Pestokastike:

1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
2 ruukkua basilikaa
50 g parmesaanijuustoa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 tl raastettua luomusitruunan kuoriraastetta

Laita vesi kiehumaan ja lisää pasta ja suola.
Keitä, kunnes pasta on kypsää, mutta siinä on vielä puruvastusta.
Valuta.

Valmista pestokastike.
Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla käännellen.
Kuori valkosipuli.
Laita pestokastikkeen kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
Tarkista maku.
Kuumenna öljy pannulla. Kuumenna nyhtökaura käännellen.
Sekoita valutettu pasta, pestokastike ja nyhtökaura 22keskenään ja tarjoa heti.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.