1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arvostelua. Keskiarvo: 3,85/5)

Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman
Luonnollisesti valmistetuista soijakastikkeistaan tuttu Kikkoman on tuonut markkinoille kaksi uutta soijakastiketta. Soijapohjaiset maustetut soijakastikkeet Kikkoman Ponzu-sitrussoija- ja Ponzu-chilisoijakastike sopivat mainiosti arki- ja juhlaruoan maustamiseen. Kikkoman soijakastikkeiden uutuuksiin lukeutuu myös vähäsuolainen versio, joiden rinnalla myynnissä on tavallinen soijakastike sekä luomu soijakastike. Mie goreng on indonesialainen munanuudeleista ja kasviksista valmistettu pikaruoka, jonka valmistat hetkessä arkipäivän ruoaksi. Kasviksina voit käyttää mitä kaapista löytyy ja proteiiniksi sopii niin broileri, tofu, katkaravut kuin lihakin.
Tämä ruoka maistuu koko perheelle. Tarjoa pöytämausteena Kikkoman Ponzu-sitruunasoijaa ja Kikkoman Ponzu-chilisoijaa. Kummasta tulee sinun suosikkisi?

Mie Goreng

Mie goreng -indonesialainen nuudelipaistos
4 annosta

500 g broilerinfileetä
2-3 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
2 rkl Kikkoman Ponzu-chilisoijakastiketta
1-2 sipulia
1 pieni keltainen paprika
½ pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
n. 1 l kiehuvaa vettä
200 g munanuudelia
2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
2 rkl Kikkoman Ponzu-chilisoijakastiketta
2 rkl Kikkoman Ponzu-sitruunasoijakastiketta
½ ruukkua Thai-basilikaa

Mie goreng

Leikkaa broilerinfileet reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, chilipaprika ja inkivääri. Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista broilerinfileepalat kuumassa öljyssä kauttaaltaan usein sekoitellen. Lisää valkosipuli, chilipaprika ja inkivääri ja jatka paistamista hetki. Mausta Ponzu-chilisoijakastikkeella ja nosta pois, kun broilerinfileepalat ovat kypsiä.
Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Puolita paprika, poista siemenet ja kanta ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori porkkanat ja leikkaa ne lastuiksi perunankuorimaveitsellä tai suikaleiksi tai viipaleiksi veitsellä.
Kuumenna öljy pannulla ja pikapaista kasvikset nopeasti sekoittaen ja nosta sivuun.
Laita munanuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna nuudelien kypsyä muutama minuutti ja valuta.
Kuumenna öljy pannulla ja paista nuudeleita hetki, kunnes pinnasta tulee hieman rapea. Lisää broilerinfileepalat ja kasvikset ja mausta Ponzu-chilisoijakastikkeella ja Ponzu-sitruunasoijakastikkeella. Tarkista maku ja lisää soijakastikkeita maun mukaan.
Ripottele valmiin ruoan päälle hienonnettua Thai-basilikaa.

Tutustu muihin Kikkoman -resepteihin:
https://www.kikkoman.fi ja Instagramissa: @kikkomansuomi, sekä Facebookissa: @kikkomansoijakastike

Mie goreng

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Kikkoman-logo
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.