1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (532 arvostelua, keskiarvo: 3,92 / 5)
Ladataan...

Tällä reseptillä olen valmistanut lasagnen jo parikymmentä vuotta. Joskus saatan lisätä joukkoon palan selleriä, muutaman porkkanan tai paprikan suikaleina. Voit kätkeä lasagneen myös sieniä, tuorejuuston tai sulatejuuston jämiä ja käyttää jauhelihan tilalla muita aineksia, kuten tonnikalaa, savulohta, kinkkusuikaleita tai broilerinfileesuikaleita.

Lasagne

tilkka öljyä paistamiseen
400-500 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
n. 1/2 tl suolaa
pippurisekoitusta maun mukaan

2-3 rkl vehnäjauhoja

70 g tomaattipyreetä
400-500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
2-3 dl vettä
1-2 tl kuivattua pizzamaustetta, basilikaa tai oreganoa

Kuumenna öljy kattilassa. Paista jauheliha. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, silputtu sipuli, suola ja pippurisekoitus. Lisää hetken päästä vehnäjauhot, tomaattipyree, paseerattu tomaatti tai tomaattumurska, sekä vesi. Mausta pizzamausteella, basilikalla  tai oreganolla. Anna kastikkeen hautua levyllä, kun valmistat juustokastikkeen.

Juustokastike

n.80 g margariinia tai voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 1 litra maitoa
suolaa
(muskottipähkinää)
150-200 g juustoraastetta

Lisäksi: 6-9 lasagnelevyä

Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon maito, hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia usein sekoitellen. Lisää valmiiseen kastikkeeseen suola ja juustoraaste. Huomioi, että juustossa on myös suolaa.

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain bolognesekastiketta-juustokastiketta-lasagnelevyjä. Jätä pinnalle kerros juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia.

Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.