1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 3,57 / 5)
Ladataan...

Meidän perheen suosikkiruoaksi on muodostunut broilerista valmistettu lasagne. Tästä herkkuruoasta saa lukemattoman määrän erilaisia variaatioita lisäämällä ohjeeseen erilaisia kasviksia, juustoja ja/tai maustekastikkeita. Tällä kertaa lisäsin täytteeseen ihanaa, kyproslaista Halloumi-juustoa kuutioina.

Lasagne broilerista ja Halloumi-juustosta
6-8 annosta

tilkka öljyä
1 iso sipuli silppuna
600 g broilerin maustamattomia filesuikaleita
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
2 varsisellerin vartta viipaleina
1 dl Felix paprikasuikaleita mausteliemessä valutettuna
1-2 kevätsipulia varsineen hienonnettuna
70 g tomaattipyrettä
4-5 dl vettä
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl Touch of Taste kanafondia

120 g smetanaa
oreganoa tai basilikaa
tabascoa

Lisäksi: 250 g Halloumi-juustoa kuutioituna
6-9 lasagnelevyä

Juustokastike:
n. 40 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
suolaa
150 g juustoraastetta

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kuullota sipulisilppua hetki, lisää broilerisuikaleet ja valkosipuli, paista kypsäksi.
Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
Lisää joukkoon varsiselleriviipaleet, paprikasuikaleet ja kevätsipuli, kääntele hetki.
Lisää tomaattipyre, vesi, kanafondi.
Suurusta höyryävä liemi tilkkaan vettä sekoitetuilla vehnäjauhoilla.
Lisää sakenevaan kastikkeeseen  smetana. Kuumenna ja mausta tabascolla.
Tarkista maku.

Valmista juustokastike sulattamalla rasva kattilassa, älä ruskista.
Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon maito vähitellen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
Mausta suolalla.
Lisää joukkoon juustoraaste, voit jättää osan juustosta lasagnen pinnalle.

Leikkaa Halloumi-juusto kuutioiksi. Voit jättää osan juustosta halutessasi koristeeksi.

Laita uunivuokaan kerroksittain broilerikastiketta, juustokastiketta, Halloumi-kuutioita ja lasagnelevyjä siten, että päällimmäiseksi tulee juustokastike. Kerroksia saat vuoan koosta riippuen 2-3.
Ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
Anna  ruoan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

Mikäli haluat laittaa Halloumia koristeeksi, kääntele juustokuutioita hetki kuumassa pannussa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.