1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Satokauden vihannekset täyttävät kaupat ja torikojut. Niistä valmistat herkullisen lasagnen. Mikä parasta, voit käyttää omia suosikkiaineksia. Voit lisätä halutessasi joukkoon myös erilaisia metsäsieniä.

Kasvislasagne
4 annosta

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
200 g kukkakaalia
3 lehtisellerinvartta
2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
4 dl vettä
2 Herbamare Kasviliemikuutiota
mustapippuria myllystä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
200-300 g sulatejuustoa
(Herbamare Spicy pikant -yrttisuolaa)
6 lasagnelevyä

Pinnalle:
100 g juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.
Paloittele kesäkurpitsa suikaleiksi. Paloittele kukkakaali ja viipaloi lehtisellerinvarret.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää tomaattimurska, vesi, murennetut kasviliemikuutiot, rouhittua mustapippuria ja hienonnettu lehtipersiljaa. Lisää vielä sulatejuusto ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista maku. Lisää halutessasi Herbamare Spicy pikant -yrttisuolaa.
Jaa kastike reunalliseen uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että pinnalle jää kastike. Ripottele päälle juustoraastetta.
Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia ja tiputa tarvittaessa hieman lämpötilaa. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä A. Vogel
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.