1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (24 arvostelua, keskimäärä: 4.33/5.00)
Ladataan...

Syksy on herkullisten kotiruokien kulta-aikaa. Valmista ihana tonnikalalasagne ja nauti tuoreen salaatin kanssa. Muistathan helpottaa jälkitöitä vuoraamalla uunivuoka Saga Leivinpaperilla, jolloin vuoka säilyy puhtaana ja säästyt vuoan hankaamiselta.

Ihana tonnikalalasagne
4-6 annosta

Tonnikalakastike:
2 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
300 g tomaattisalsaa
2 prk tonnikalaa valutettuna
1 ruukku tuoretta basilikaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä

Juustokastike:
70 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
8-10 dl maitoa
170 g juustoraastetta
ripaus suolaa

Lisäksi:
4-6 lasagnelevyä

Pinnalle:
100 g juustoraastetta

Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja kääntele hetki.
Lisää tomaattimurska, tomaattisalsa, valutetut tonnikalapalat ja hienonnettu basilika. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

Valmista juustokastike.
Kuumenna voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja ripaus suolaa. Tarkista maku.

Jaa kastikkeet Saga Leivinpaperiarkilla vuorattuun uunivuokaan siten, että pohjalla on tonnikalakastike, sitten juustokastike, lasagnelevyt ja uudet kerrokset. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi
Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi Yhteistyössä SAGA

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.