1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 3,11 / 5)
Ladataan...

Mikä sen ihanampi ateria, kuin herkullisen mehevä pasta-annos, jossa maistuu tuoreet herkkusienet ja ihastuttava rosmariini. Kotimainen chilipaprika antaa kivan potkun ja ilmakuivattu kinkku mukavan suolaisuuden tehden ruoasta tyylikkään.

Herkkusienipasta
4 annosta

2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ – 1 punainen chilipaprika
200 g ruskeita tai valkoisia herkkusieniä
200 g kirsikkatomaatteja
½ punainen paprika
100 g ilmakuivattua kinkkua
muutama varsi tuoretta rosmariinia riivittynä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
4-5 dl ruoka- tai kuohukermaa

Lisäksi:
2 l vettä
1 tl suolaa
400 g tuorepastaa

Pinnalle:
parmesaanijuustoa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilipaprika ja paloittele herkkusienet. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele paprika.
Kuumenna öljy isolla pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä.
Lisää joukkoon paloiteltu ilmakuivattu kinkku ja riivi joukkoon tuoretta rosmariinia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta. Keitä noin kolme minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Lisää tuorepasta kastikkeen joukkoon ja sekoita.
Tarkista maku. Rouhi tarvittaessa joukkoon vielä suolaa.
Tarjoa seuraksi parmesaanijuustoa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.