1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Herkkusieni-kesäkurpitsalasagne on helppotekoinen arkiruoka, joka vie kielen mennessään. Ihanan täyteläinen lohturuoka sopii mainiosti syksyyn. Kokeile!

Herkkusieni-kesäkurpitsalasagne
4 annosta

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
400 g Champ Ruskeita tai Valkoisia Herkkusieniä
3 rkl rypsiöljyä tai voita
1 kg tomaattimurskaa
100 g tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua timjamia tai maun mukaan
200-250 g sulatejuustoa
suolaa maun mukaan
200 g juustoraastetta
2 keskikokoista kesäkurpitsaa

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Viipaloi herkkusienet.
Kuumenna rypsiöljy tai voi kattilassa ja lisää sipuli, valkosipulinkynnet, chilipaprika ja herkkusienet. Kääntele muutaman minuutin ajan.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, kasvisliemikuutio, mustapippuria myllystä ja timjamia. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
Lisää sulatejuusto, juustoraaste ja suolaa tarvittaessa, kuumenna.
Leikkaa kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita pitkittäin.
Jaa kastike ja kesäkurpitsaviipaleet kerroksittain reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.