1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Herkkusieni-cannelloni on näppärä kesäpäivän ruoka, joka valmistuu uunissa.
Valmista kerralla isompikin määrä ja tarjoa vaikkapa talkooväelle tuoreen salaatin kanssa.

Herkkusieni-cannelloni
4-5 annosta

2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli tai 2-3 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
½ ruukku tuoretta basilikaa
700 g kotimaisia tomaatteja
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
250 g ricotta-juustoa
1-2 rkl oliiviöljyä
100-150 g Champ herkkusieniä
ripaus suolaa
1 muna
50-70 g romano-juustoa
10-12 cannelloni-putkea
1 – 1 ½ l vettä
1 tl suolaa

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Hienonna basilika ja tomaatit.
Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Lisää hienonnettu basilika, tomaattikuutiot, basilika, tomaattipyree, suola ja mustapippuri.
Hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia.
Tarkista maku.
Laita ricotta-juusto kulhoon.
Leikkaa herkkusienet pieniksi kuutioiksi ja kääntele kuumalla pannulla öljytilkassa, kunnes sienet kutistuvat.
Mausta ripauksella suolaa.
Sekoita sienet ricottan joukkoon yhdessä munan kanssa.
Laita seos pursotinpussiin ilman pursotinterää.
Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää cannelloni-putket ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes putket pehmenevät.
Valuta vesi pois.
Pursota jokaisen putken sisälle herkkusieni-ricottatäytettä ja litistä putkia hieman, jotta täytettä on koko putken pituudelta.
Lado täytetyt putket leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan vieretysten.
Kaada päälle tomaattikastike ja raasta pinnalle romano-juustoa.
Kypsennä 175 -asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.