1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (21 arvostelua, keskiarvo: 4,14 / 5)
Ladataan...

Muutama päivä takaperin luin netistä Chicling-blogista kotoisin olevasta ja suosituksi tulleesta avokadopastasta, joka oli onnistunut menemään minulta täysin ohi. Samaan aikaan eräs lukijoista pyysi sellaista Facebook-sivuilla. Päätin pyöräyttää pastasta oman versioni. Tässä pastassa maistuu myös parmankinkku, joten lisättyä suolaa ruoka ei tarvitse muuhun kuin pastan keitinveteen.

Avokado-parmankinkkupasta

2-3 annosta

vettä
suolaa
200 g kokojyväpastaa, penne (keliaakikolle gluteenitonta pastaa)

2 rkl avokadoöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 punainen chili hienonnettuna
70 g parmankinkkua paloiteltuna
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
yhden limen puristettu mehu
2 avokadoa paloiteltuna
30-50 g parmesaania raastettuna
mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta korianteria

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja huuhtele lämpimällä vedellä.

Kuumenna avokadoöljy pannulla.
Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettua chiliä ja parmankinkkua.
Kääntele ainekset sekaisin.
Lisää kerma ja limen mehu.

Halkaise avokadot ja poista siemenet. Koverra hedelmäliha kuoresta lusikalla ja paloittele kuutioiksi.
Lisää avokado muiden ainesten joukkoon yhdessä raastetun parmesaanin kanssa.
Mausta ruoka rouhitulla mustapippurilla ja silputulla korianterilla.
Sekoita joukkoon vielä valutettu pasta tai tarjoa pasta ja kastike erikseen.

Huom! Tämä ruoka sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, kun pastana käytetään gluteenitonta pastaa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.