1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arvostelua, keskimäärä: 3.54/5.00)
Ladataan...

Kaupan pakastealtaasta ostin pullollisen naudan verta ja valmistin siitä herkulliset veriletut.
Lapsilla oli ennakkoluuloja. Taikina näyttääkin hurjalta punaisen värinsä vuoksi, valmiit letut tosin ovat tummanruskeita.
Ohje Otavan kirjasta Kotiruoka.

Veriletut

3 dl naudan verta
3 dl vettä tai pilsneriä
1 dl ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja, Hellapoliisin huomautus)
1 dl ruisjauhoja
1 pieni sipuli silppuna
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 tl meiramia

Paistamiseen: rasvaa

Sulata jäinen veri jääkaappilämpötilassa noin 10 tuntia.
Vatkaa veri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon vesi/pilsneri ja jauhot. Anna jauhojen turvota 1/2-2 tuntia.
Hienonna sipuli ja kiehauta se rasvassa pehmeäksi, jäähdytä.
Lisää rasva-sipuliseos, muna ja mausteet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Paista ohukkaat pannulla rasvassa.
Sekoita taikinaa välillä, jottei veri hyydy.

Tarjoa lisäksi puolukkasurvosta ja valkokastiketta.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.