1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arvostelua, keskiarvo: 3,53 / 5)
Ladataan...

Kaupan pakastealtaasta ostin pullollisen naudan verta ja valmistin siitä herkulliset veriletut.
Lapsilla oli ennakkoluuloja. Taikina näyttääkin hurjalta punaisen värinsä vuoksi, valmiit letut tosin ovat tummanruskeita.
Ohje Otavan kirjasta Kotiruoka.

Veriletut

3 dl naudan verta
3 dl vettä tai pilsneriä
1 dl ohrajauhoja (tai vehnäjauhoja, Hellapoliisin huomautus)
1 dl ruisjauhoja
1 pieni sipuli silppuna
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 tl meiramia

Paistamiseen: rasvaa

Sulata jäinen veri jääkaappilämpötilassa noin 10 tuntia.
Vatkaa veri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon vesi/pilsneri ja jauhot. Anna jauhojen turvota 1/2-2 tuntia.
Hienonna sipuli ja kiehauta se rasvassa pehmeäksi, jäähdytä.
Lisää rasva-sipuliseos, muna ja mausteet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Paista ohukkaat pannulla rasvassa.
Sekoita taikinaa välillä, jottei veri hyydy.

Tarjoa lisäksi puolukkasurvosta ja valkokastiketta.