1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (131 arvostelut, Keskimäärä: 4.27/5.00)
Ladataan...

Syksyn viiletessä maistuu ihanat, mureat lihapadat.
Valmista herkullinen Burgundinpata ja tarjoa seuraksi keitettyjä perunoita.

Täyteläinen burgundinpata
4 annosta

175 g pekonia
n. 900 g HK Naudan paistipala
½ dl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
3 valkosipulinkynttä
3 isoa porkkanaa
4 dl punaviiniä
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
2 rkl voita tai margariinia
200 g herkkusieniä
1 dl hillosipuleita

Koristeluun:
tuoretta timjamia

Ota liha huoneenläpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Paloittele pekoni ja laita kylmään pannuun.
Kuumenna ja paista pekonit rapeiksi.
Lisää joukkoon lihakuutiot ja paista pintaan väri kauttaaltaan.
Lisää tomaattipyree, laakerinlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet ja kuoritut ja paloitellut porkkanat.
Kääntele hetki.
Laita ainekset uunivuokaan ja kaada päälle punaviini ja vesi.
Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja rouhi sekaan mustapippuria myllystä.
Laita ainekset uunivuokaan tai -pataan.
Kypsennä 150 asteisessa uunissa 4-6 tuntia.
Tiputa pitkässä kypsennyksessä lämpötila 100-125 asteeseen.
Lisää tarvittaessa vettä tai punaviiniä.

Loppuvaiheessa kuumenna rasva pannulla ja paista herkkusieniä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
Lisää herkkusienet ja hillosipulit lopuksi ja kuumenna vielä ennen tarjoilua.
Tarkista maku.

Vinkki! Koristele annos timjamilla.

Huom! Ruoka on gluteenitonta, kun käytät gluteenitonta lihalientä tai fondia.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.