1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 3,50 / 5)
Ladataan...

Painekattila on erityisen kätevä liharuokien valmistuksessa.

Lihapata, jota uunissa hauduttaisit 4-6 tuntia, kypsyy painekattilassa noin 50 minuutissa.

Kokoliharuokien valmistus nopeutuu siis merkittävästi.

Pakastekana kypsyy mureaksi noin 40 minuutissa. Kattilassa keittämällä kana kypsyy noin 2,5 tunnissa.

Miten painekattilaa käytetään?

Voit halutessasi paistaa lihaan pintavärin, mutta se ei ole välttämätöntä.
Laita ainekset painekattilaan mausteineen. Laita joukkoon halutessasi maustevihanneksia, kuten porkkanaa, palsternakkaa, selleriä ja sipulia. Lisää liha- tai kanalientä, puna- tai valkoviiniä tai vettä sen verran, että liha peittyy. Mitä pidempi kypsennysaika, sitä enemmän nestettä.
Painekattilan sisäreunassa on merkkiviiva, joka ilmoittaa maksimikorkeuden raaka-aineille.

Tarkista että kannen tiiviste on kunnolla paikallaan.
Laita kansi kiinni ja lukitse kahvan harmaasta osasta.

Käännä kannen venttiili asentoon 2.
Laita liesi päälle.
Odota, kunnes neste kattilassa kiehuu. Kahvan punainen merkki nousee ylös.
Kun kannen venttiilistä nousee reippaasti vesihöyryä, tipua lieden lämpötilaa, kunnes höyryä tulee ulos vain vähän.
Anna ruoan kiehua tarvittava aika.

Kun kypsennysaika on saavutettu, sammuta levy.
Käännä kannen venttiili höyrymerkki-asentoon varovasti sivusta, jolloin paine kattilasta poistuu. Varo ylöspäin nousevaa kuumaa höyryä.
Kun punainen merkki laskee, kattilassa ei ole enää painetta.

Avaa kahvan lukitus ja käännä kansi varovasti pois.

Stroganoff on upean murea lihakastike, joka maustetaan smetanalla ja suola- tai maustekurkuilla.
Mittaa ainekset painekattilaan ja kypsennä.

Stroganoff painekattilassa
4 annosta

1 kg naudan ulko-, kulma- tai paahtopaistia
2 sipulia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
70 g tomaattipyreetä
5 dl vettä
¾ dl vehnäjauhoja
2-4 maustekurkkua tai suolakurkkua

Lisäksi:

smetanaa

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Leikkaa poikkisyin suikaleiksi.
Silppua sipuli.

Laita lihasuikaleet, sipulisilppu, suola, mustapippurirouhe, tomaattipyree, vesi ja vehnäjauhot painekattilaan ja sekoita lastalla sekaisin.
Kypsennä noin 30 minuuttia.
Leikkaa maustekurkut tai suolakurkut kuutioiksi tai suikaleiksi ja sekoita valmiin kastikkeen joukkoon.

Tarjoa seuraksi perunoita ja smetanaa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: