1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,40 / 5)
Ladataan...

Pihvejä valmistaessasi valitse lihaksi naudan ulko- tai sisäfilettä, lehtipihveihin käy myös hyvin raakakypsynyt sisäpaisti.
Jos valitset lihatiskiltä lihaa, valitse väriltään mahdollisimman "viininpunainen" liha, se on kaikkein mureinta.

Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

Poista kalvot ja leikkaa liha  2-3 cm viipaleiksi, painele kevyesti nyrkillä pihviä, älä nuiji.

Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja nokare voita, tai kääntele pihvit kevyesti öljyssä lautasen päällä.

Laita liha kuumaan pannuun ja paista vain kerran molemmilta puolilta. Älä painele lihaa paistolastalla paiston aikana, jottet riko lihan pintaa (neste valuu pannulle ja liha kuivuu).
Mausta pihvit vasta valmiina. Rouhi pinnalle suolaa ja pippuria myllystä.

Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta.

Millaisena pihvisi haluat?

Raaka (rare), sisältä punainen pihvi 1 1/2 minuuttia per puoli
Puolikypsä (medium) 2-3 minuuttia per puoli
Kypsä (well done) 4-5 minuuttia per puoli

Muistathan, että ruokailija odottaa pihviä, eikä päinvastoin!

Tarjoa lisäksi maustevoita.

Maustevoi:

100 g voita
persiljaa silppuna
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
Santa Marian Bbq&Grill -mausteseosta myllystä

Sekoita voin joukkoon persilja, valkosipulimurska ja mausteet, sekoita tasaiseksi.
Pyöritä voi pötköksi ja kääri kelmuun. Nosta pötkö pakastimeen hetkeksi, leikkaa napeiksi tai ota muotilla pieniä voikuvioita.

Huom! Valurautainen paistinpannu tai parilapannu ovat parhaita pihvien paistossa.