1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (58 arvostelua, keskiarvo: 4,16 / 5)
Ladataan...

Joulu lähestyy. Jos pidät haudutetuista liharuoista, laitahan pukin lahjatoivelistaan painekattila. Painekattilassa kypsennysaika lyhentyy huomattavasti.

Tämä ruoka on valmistettu painekattilassa 40 minuutissa. Uunikypsennyksessä varaa kypsennykseen aikaa noin viisi tuntia tai enemmän.

Tämä ruoka sopii myös juhlapöytään!

Naudanlihaa punaviinissä
4 annosta

nokare voita
1 kg naudanpaistia (sisä-, paahto-, ulko- tai kulmapaistia)
4 sipulia lohkoina
3-4 isoa porkkanaa paloina
200 g tuoreita herkkusieniä lohkoina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua timjamia
½ dl lihafondia
3 rkl vehnäjauhoja
½ l punaviiniä
1 laakerinlehti

Paloittele naudanpaisti reiluiksi suupaloiksi.
Kuumenna voi padassa. Paista lihaan väri kauttaaltaan.
Lisää joukkoon paloitellut porkkanat, lohkotut herkkusienet, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattipyree,
mustapippuria, kuivattua timjamia, lihafondi, vehnäjauhot, punaviini ja laakerinlehti. Pyöräytä ainekset
sekaisin.

Kypsennä padassa 125-150 asteisessa uunissa, kunnes liha on kypsää.
Tarkista maku.
Jos käytät painekattilaa, anna padan muhia 40 minuuttia.

Vinkki! Mikäli valmistat ruoan uunissa, tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa hieman vettä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.