1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arvostelua, keskimäärä: 4.16/5.00)
Ladataan...

Mureaksi haudutettu lihapata sopii hyvin viikonloppuruoaksi. Jos käytössäsi on painekattila, tämä ruoka valmistuu tunnissa arkenakin.

Naudanlihaa ja kasviksia punaviinissä
3 annosta

500 g naudanpaistia
2 sipulia lohkoina
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
1 iso palsternakka
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
3 dl punaviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
2 tl suolaa
10 mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Aloita käsittelemällä liha ja kasvikset. Poista lihasta kalvot ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi.
Kuori ja lohko sipulit.
Hienonna valkosipulinkynnet
Kuori ja paloittele porkkana ja palsternakka.
Ruskista voi kevyesti.
Kääntele lihaa kuumalla pannulla, kunnes se saa väriä kauttaaltaan.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
Lisää vesi, punaviini, tomaattipyree, laakerinlehdet, suola ja mustapippurit.
Kaada seos uunipataan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 4-5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
Tarjoa seuraksi perunoita tai perunasosetta.

Vinkki! Tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana. Lisää tarvittaessa vettä tai punaviiniä.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.