1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Naudanlihafondue 

Tässä on vietnamilaisia riisipaperikääryleitä. Vedellä pehmennetyn
riisipaperin sisään kääritään riisivermicelliä, ruukkusalaattia,
naudanlihaa, minttua, korianteria, punasipulia ja kurkkua. Kääröä
dipataan vahvassa kastikkeessa. Kaikkein hauskinta olisi, jos käytössä
olisi sähköllä toimiva ”fondue-pata,” jolla ruokailijat itse voisivat
kypsentää lihat suoraan ruokapöydässä. Jos siis omistat sellaisen,
nosta se pöytään ja kutsu ystävät syömään! Muussa tapauksessa kypsennä
lihat kattilassa valmiiksi. 

Naudanliha-fondue

1 ohueksi viipaloitu punasipuli
1 3/4 dl riisiviinietikkaa
3 hienoksi pilkottua punaista chiliä
2 rkl kalakastiketta
2 rkl limettimehua
6 hienoksi pilkottua valkosipulinkynttä
2 rkl sokeria
500 g naudan ulkofilettä tai -sisä- tai paahtopaistia
1/2 tl vastajauhettua mustapippuria
1 l vettä
1 tlk tomaattimurskaa
riisipaperilevyjä
salaattia
tuoretta minttua
korianteria
1 kurkku suikaloituna

Sekoita
sipuliviipaleet ja 3rkl etikkaa pienessä kulhossa ja siirrä sivuun.
Valmista dippikastike sekoittamalla pienessä kulhossa chili,
kalakastike, limettimehu, puolet valkosipulista ja sokerista.

Mittaa
vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada tomaattimurska,
valkosipulinkynnet, etikka ja loput sokerista monitoimikoneeseen ja
jauha tasaiseksi. Kaada seos veden joukkoon ja kuumenna edelleen
kiehuvaksi. Lisää lihaviipaleet pienissä erissä kattilaan ja keitä
nopesti. Lihat kypsyvät parissa minuutissa. Siirrä kypsät lihat
tarjoilulautaselle. Aseta riisipaperilevyt, salaatti, minttu,
korianteri ja kurkkusuikaleet omille tarjoilulautasilleen. Nosta
pöytään myös dippikastike ja punasipulit. Nosta pöytään kulho, jossa on
lämmintä vettä, pyöräytä riisipaperilevy vedessä kauttaaltaan ja laita
se hetkeksi pehmenemään lautaselle. Täytä, kääri rullalle ja dippaa
kastikkeeseen. Tee rullia sitä mukaa, kun syöt niitä.

Jos
dippikastike tuntuu liian vahvalta, voit lisätä joukkoon hieman vettä
ja halutessasi vähentää chilin määrää. Ole varovainen leikatessasi
chiliä, ettet polta käsiäsi.