1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Madras-curry ja Jasmin-riisiä

1 kg naudan selkää tai lapaa
1/2 dl jauhettua korianteria
6 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
1/2 tl murskattua mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa
2 tl murskattua valkosipulia
2 tl raastettua inkivääriä
2-3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä/ghitä
1 pilkottu keskikokoinen sipuli
1/2 dl tomaattipyrettä
2 1/2 dl lihalientä

Poista
lihasta ylimääräinen rasva, leikkaa 2,5 x 2,5 cm:n kokoisiksi
kuutioiksi. Sekoita korianteri, kumina, sinapinsiemenet, pippurit,
chilijauhe, kurkuma, suola, valkosipuli ja inkivääri keskenään. Lisää
etikka ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna öljy/ghi isossa
pannussa, lisää sipuli ja pehmitä sitä hetki. Lisää maustetahna ja
paista sitä minuutin verran. Lisää joukkoon liha, tomaattipyree ja
lihaliemi. Keitä kannen alla n 1 1/2 tuntia, tai kunnes liha on kypsää.

Tämän
ruoan seuraksi voisi hyvinkin tehdä esim kurkkuraitaa ja vaikka leipoa
Naan-leipää tai vastaavaa. Itse en nyt tullut tehneeksi, mutta paistoin
sentään esipaistettuja sämpylöitä=)