1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,80 / 5)
Ladataan...

Biisoni on tyylikäs vaihtoehto, kun haluat herkutella mehevällä ja murealla pihvillä.
Biison fileetä löytyy isompien markettien pakastealtaasta.
Seuraksi sopii syksyn sienisaaliista valmistettu muhennos ja värikäs juureslisäke.

Biisonin fileetä, kantarellimuhennosta ja bataatti-porkkanalisäkettä

2 annosta

öljyä paistamiseen
2 biisonin fileetä
suolaa
Meiran metsäistä lihamaustetta (sipulia, mustapippuria, sinapinsiemeniä, herkkutattia, rosmariinia, timjamia ja salviaa) TAI muuta mieleistä mausteseosta

Kantarellimuhennos
2 rkl voita
1 pieni sipuli silppuna
4 dl kantarelleja
2 dl kuohukermaa
suolaa

Bataatti-porkkanalisäke
2 rkl öljyä
300 g bataattia
2 porkkanaa
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
3/4 dl siirappia
1/2 dl vettä
(rosmariinia)

Nosta sulanut liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Aloita valmistamalla juureslisäke.
Pese ja kuori bataatti ja porkkanat, leikkaa ne suupalan kokoisiksi lohkoiksi.
Hienonna valkosipuli.

Kuumenna öljy kasarissa tai kattilassa.
Lisää juurekset, valkosipuli ja mausteet, kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä.
Lisää joukkoon siirappi ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla sopivan purtavaksi.

Valmista kantarellimuhennos.
Silppua sipuli ja putsaa sienet. Leikkaa sieniä halutessasi pienemmäksi.
Sulata voi kasarissa. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää kantarellit ja kääntele, kunnes sienet pehmenevät.
Lisää joukkoon kerma ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike on sakeutunut.
Mausta valmis kastike suolalla.

Grillaa tai paista pannulla öljyssä käännetyt biisonin fileet.
Mausta valmiit pihvit suolalla ja metsäisellä lihamausteella.

Tarjoa mureat phvit kantarellimuhennoksen ja makeahkon juureslisäkkeen kanssa.