Lihapata

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

Pataruoat sopivat talveen. Ne valmistuvat itsekseen uunissa sillä välin kun itse voi ulkoilla tai puuhailla jotain muuta.
Tätä ruokaa kannattaa hauduttaa monta tuntia, jotta lopputulos olisi mahdollisimman mehevä!

Lihapata

n. 1,5 kg karjalanpaistilihoja (naudan paistipaloja, porsaan lapaa)
Santa Marian Black & White -seosta myllystä (vuorisuola + mustapippuri)
2-3 laakerinlehteä
2 tähtianista
2 muskottipähkinää
2 sipulia lohkoina
2 porkkanaa paloina
pieni pala lanttua paloina
50-100 g pekonia paloiteltuna
vettä
3 dl punaviiniä

Laita lihapalat uunivuokaan tai valurautapataan, rouhi joukkoon pippuria ja suolaa, lisää laakerinlehdet, tähtianikset, muskottipähkinät, sipulit, porkkanat ja lanttu.
Sekoita ainekset sekaisin.
Nosta pinnalle paloitellut pekoniviipaleet.
Kaada joukkoon vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Laita pata 150-175 asteiseen uuniin alimmalle ritilätasolle ja kypsennä 4-5 tuntia.
Lisää paiston puolivälissä joukkoon punaviini.
Lisää tarvittaessa vettä.

Tarjoa perunasoseen, juuressoseen tai keitettyjen perunoiden, sekä puolukkahillon kanssa.


Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä