1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Pääsiäinen on lampaan- ja karitsanlihan sesonkia.
Monella on lampaanlihan mausta negatiivinen kuva. Lampaanlihaan totuttelu kannattaa aloittaa karitsanlihasta, joka on maultaan mietoa.
Pääsiäisen lammasruoan voi tehdä myös tuttuna risottona.

Karitsa-herkkutattirisotto

tilkka öljyä
iso sipuli silppuna
400 g karitsanjauhelihaa (myydään usein pakasteena)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tuoretta tai kuivattua rosmariinia
tuoretta tai kuivattua timjamia
tuoretta tai kuivattua minttua
250 g Uncle Ben’s risottoriisiä
1 prk (200/120 g) Sauvon säilykkeen herkkutatteja
1 1/2 dl punaviiniä
1/2 l vettä
1 Maggin valkosipuli-persilja fondikuutio

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kuullota sipulia hetki, lisää karitsanjauheliha ja paista väri pintaan.
Mausta valkosipulilla ja yrteillä.
Lisää riisi ja valutetut, silputut herkkutatit, kääntele hetki.
Lisää punaviini, vesi ja fondikuutio, anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Tarkista maku.
Koristele tuoreilla yrteillä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.