1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Iltapalasämpylöitä paistellessa hyödynsin lämmitetyn uunin ja sain hyvän syyn leipoa jotain makeaa.
Kaapin perukoilla oli purkin pohjalla vaniljakreemijauhetta, jonka käytin näihin muffineihin.
Kreemi "suli" leivonnaiseen, mutta lopputuloksena oli todella meheviä muffineja.
Kuorrute oli makea, mutta ainakin minun makuuni.

Vanilja-nougatmuffinit 12-16 kpl

100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
50 g hasselpähkinärouhetta
150 g ranskankermaa

Välissä:
maitoa + pakkauksen ohjeen mukaan annosteltuna tuohon nestemäärään vaniljakreemijauhetta (n. 1/2-1 dl)

Kuorrutus:
1 dl DrOetkerin nougatkastiketta tuubista
1/2 dl kaakaotomusokeria

Säädä uuni 200 asteeseen.

Aloita valmistamalla täyte.
Sekoita maito ja kreemijauhe, anna saostua viitisen minuuttia.

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä ranskankerma.

Jaa puolet taikinasta muffinivuokien pohjalle.
Nostele taikinan päälle kreemiä, laita loppu taikina kreemin päälle.
Paista 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen ainekset sekaisin ja sivele silikonisella pullasudilla muffinien pinnalle.