1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (40 arvostelua, keskiarvo: 3,83 / 5)
Ladataan...

Sain ystävältäni blogeissa paljon kehuttua Virolaista mustikka-valkosuklaata huiman 300 gramman levyn. Puolet syötyämme päätin leipoa lopuista muffineja ystäväni Marien paljon kehutulla ohjeella.

Tein taikinan tuplatulla ohjeella, siitä tuli yhteensä 34 muffinia, joista osan kouluikäinen tyttöni vie ystävilleen, loput kerhoikäinen antaa kerhokavereille. Muffineissa oli melkoinen pakkaaminen, jonka tyttöni onneksi hoiti, mutta unohdin sitten itse maistaa muffinia kaikessa tohinassa. Taikina ainakin kohosi loistavasti ja tuo suklaa oli niin hyvää, että luotan niiden olevan hyvänmakuisia.

Olen hieman oikonut ohjeen tekemisessä, joten ohje ei ole ihan suora kopio Marielta.

Valkosuklaa-mustikkamuffinit

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl Flora vanillaa
80 g valkosuklaata (tai mustikka-valkosuklaata)
1 1/2-2 dl mustikoita

Sulata rasva, anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä murusiksi leikattu tai rouhittu suklaa ja jäähtynyt rasva.

Lisää Flora vanilla ja lopuksi varovasti sekoittaen mustikat.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.