1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tipukuppikakut ovat suloisia ja helppotekoisia pääsiäisleivonnaisia. Valmista muffinivuokiin, koristele ja tarjoa!

Tipukuppikakut
18 kpl

2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

2 munaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
150 g sulatettua voita
yhden appelsiinin raastettu kuori

Täyte:

1 dl sitruuna- tai limetahnaa (lemon- tai limecurd)

Pinnalle:

2 ½ dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
3 dl kookoshiutaleita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1-2 tl kurkumaa

Lisäksi:

36 pyöreää pientä makeista tai minivaahtokarkkia
8 macadamiapähkinää tai makeista nokaksi

Mittaa kulhoon Siro erikoishieno sokeri, munat, sulatettu voi, vehnäjauhot, leivinjauhe, maito ja appelsiinin kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita muffinipellin koloihin muffinivuoat ja jaa taikina vuokiin.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Laita pursotinpussiin ohut kapeateräinen pursotinterä ja sitruuna- tai limetahna. Pursota jokaisen muffinin sisään tahnaa.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja tomusokeri. Tarkista maku.
Pursota jokaisen muffinin pinnalle tasainen kerros kerma-rahkaseosta.
Laita kulhoon kookoshiutaleet, vaniljasokeri ja kurkuma. Sekoita, kunnes väri tarttuu kookoshiutaleisiin.
Lusikoi tai ripottele keltaiset kookoshiutaleet pinnalle.
Laita minivaahtokarkit silmiksi ja leikkaa macadamiapähkinät kahteen osaan ja laita ne nokiksi. Voit tehdä nokat myös karamelleista.
Huom! Kurkuma ei anna makua, mutta värjää kookoshiutaleet luonnollisella tavalla.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.