1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Syksyn kotimaiset omenat houkuttavat leipomaan. Nyt tehdään ihanan meheviä kuppikakkuja!

Omena-mantelikuppikakut
10-12 kpl

1 ½ dl sokeria tai fariinisokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl (50 g) Dr.Oetker Mantelijauhetta
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
¾ dl rypsiöljyä
¾ dl jogurttia tai rahkaa
1 iso omena pieninä kuutioina
ripaus kanelia

Lisäksi:

10-12 kpl Dr.Oetker Muffinivuokia

Pinnalle:

1 iso omena pieninä kuutioina
1 tl öljyä
½ dl sokeria tai fariinisokeria
ripaus kanelia
2 liivatelehteä + vettä
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
1 rkl vettä

Mittaa kulhoon sokeri. Riko joukkoon munat.
Sekoita kevyesti puuhaarukalla.
Lisää vehnäjauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe, sekä rypsiöljy ja jogurtti tai rahka.
Sekoita.

Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi ja lisää taikinaan yhdessä kanelin kanssa.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Jäähdytä.

Valmista täyte.

Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy pienessä kasarissa tai pannulla.

Lisää omenakuutiot, sokeri tai fariinisokeri ja kaneli. Kääntele hetki kunnes omenat pehmenevät.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja jäähtynyt omenaseos.

Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita. Lisää liivateneste omena-rahkaseokseen vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Laita jääkaappiin, kunnes seos alkaa jähmettyä.

Pursota isoaukkoisella tyllalla tai lusikoi muffinien päälle.

Tarjoa kahvin tai teen seurana.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: