1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Marja-aika alkaa lähestyä, joten nyt on hyvä kaivella pakastimesta viime vuoden satoa ja käyttää ne pois uusien marjojen tieltä. Tai nappaa ohje talteen ja käytä tuoreita lakkoja, kun niitä on taas saatavilla.
Lakat ovat arvokkaita ja arvostettuja marjoja. Niistä taiot juhlavat herkut, mutta mikä estää nauttimasta niistä ihan arkenakin.

Lakka-kinuskikermamuffinit
10-12 kpl

100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl ruokokidesokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1- 1 1/2 dl lakkoja

Kinuski-kermavaahto

2 dl kuohukermaa
1 dl taloussokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
25 g voita tai margariinia

1 dl vispikermaa
lakkoja koristeeksi

Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lakat.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin. Jäähdytä.

Mittaa kattilaan kuohukerma, taloussokeri ja fariinisokeri, hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee, tähän kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi rasva ja vaniljasokeri. Anna kastikkeen jäähtyä.

Vaahdota kerma ja lisää siihen jäähtynyttä kinuskikastiketta maun mukaan.
Nosta muffinien pinnalle kinuskikermaa ja koristele lakoilla.