1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Schwarzwaldinkakku on yksi lempikakuistani. Nyt toteutin samojen makujen yhtälön näihin muffineihin.
Muffinit on paistettu Brunon Italian leivosvuoissa, jotka tekevät näistä heti juhlavan näköisiä.

Kirsikkaiset-suklaamuffinit
20 kpl

3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 pss (80 g) Parrots’n maitosuklaamaapähkinöitä
1/2 dl ruokaöljyä
150 g tummaa suklaata
1 prk cocktailkirsikoita sokeriliemessä
cocktailkirsikkapurkin liemi (n. 1/2 dl)
1 dl maitoa

Pinnalle: n. 50 g tummaa suklaata
cocktailkirsikoita
Parrots’n maitosuklaamaapähkinöitä

Ota maitosuklaamaapähkinöistä koristelua varten sivuun 20 kpl, rouhi loput pieneksi muruksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä ruokaöljy.
Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulaa.
Ota 5 kirsikkaa sivuun koristelua varten ja silppua loput täytteeseen.
Lisää taikinaan lopuksi cocktailkirsikoiden liemi ja maito.

Jaa taikina kahdella lusikalla Italian leivosvuokiin.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sulata pinnalle tuleva suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen.
Leikkaa kirsikat neljään osaan.
Nosta lusikalla muffinien pinnalle hieman suklaata, laita koristeeksi kirsikkalohko ja maitosuklaamaapähkinä.