1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arvostelua, keskiarvo: 4,31 / 5)
Ladataan...

Mehevät porkkanaleivokset onnistuvat hyvin myös gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Voit valmistaa nämä jo etukäteen ja pakastaa. Kuorruta ennen tarjoilua. Erilaista makua saat käyttämällä erimakuisia tomusokereita kuorrutteeseen.
Leivokset on paistettu Bruno Italian leivosvuoissa. Voit levittää taikinan myös tasaiseen paistovuokaan tai reunalliselle uunipellille.

Gluteenittomat porkkanaleivokset
15 kpl

Taikina:
2 dl ruokokidesokeria
2 munaa
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 iso porkkana raasteena
1 dl kermaa
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia

Kuorrute:
n. 200 g mansikanmakuista tomusokeria
tilkka vettä

TAI:
n. 100 g kuningatar-tuorejuustoa
2-3 dl tomusokeria
maitoa/kermaa tarvittaessa ohennukseen
Dr.Oetker Viidakkokoristekuvioita

Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
Jaa taikina Bruno Italian leivosvuokiin.
Paista 200 asteessa parikymmentä minuuttia.

Sekoita kuorrute ja nostele se lusikalla porkkanaleivosten pinnalle. Koristele viidakkokoristekuvioilla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.