1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Banaanimuffineja n.20 kpl

100g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl manteleita tai hasselpähkinöitä
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 tl soodaa
2 banaania hienonnettuna
1,5 dl kermaviiliä

Koristeeksi:
3 dl tomusokeria
0,5 dl kermaviiliä
keltaista karamelliväriä
strösseleitä

Vatkaa
pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Sekoita
vehnäjauhojen joukkoon jauhetut mantelit, sekä muut kuivat aineet. Voit
korvata mantelit myös vehnäjauhoilla. Lisää vaahtoon kuivat aineet,
hienonnetut banaanit sekä kermaviili. Sekoita vain sen verran, että
aineet tasoittuvat. Levitä pellille muffinivuoat, pysyy paremmin
kuosissaan, jos laitat kaksi vuokaa päällekkäin. Jaa taikinaa hieman
yli vuoan puolenvälin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20
minuuttia. Koristele leivonnaiset jäähtyneenä.

Sekoita
tomusokerin joukkoon kermaviiliä. Jos tahna tuntuu liian paksulta,
lisää esim vettä, jos liian ohuelta, lisää tomusokeria. Voit värjätä
seoksen karamellivärillä. Itselläni ei ollut keltaista, joka olisi
sopinut juuri tähän banaani-teemaan paremmin, mutta kaapissani oli
banaani-koristerakeita, joten tein vaaleanpunaisen tahnan, josta
koristerakeet erottuivat.

Levitä kuorrutetta muffinien päälle ja ripottele välittömästi strösselit, ennen kuin kuorrutteen pinta jämähtää.