1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 3,90 / 5)
Ladataan...

Tänään innostuin kokeilemaan, miten Turkinpippurimurska natsaa marenkitorttuun=)

Lopputulos on aivan järkyttävän hyvää, kokeilkaa vaikka!

Turkinpippuri-sitruuna-marenkipiiras

Pohja:
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kiisseli:
1 sitruunan raastettu kuori ja -mehu
4 munankeltuaista
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia

Marenki:
4 munanvalkuaista
1,5 dl sokeria
75-150 g Turkinpippurimurskaa

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Tee sillä välin kiisseli:

Sekoita kasarissa kaikki kiisselin ainekset ja hämmentele kunnes sakenee ja kiehahtaa.

Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi Turkinpippurirouhe.

Kaada kiisseli paistetun pohjalevyn päälle, levitä runsaaksi kerrokseksi marenkivaahto. Jatka paistamista uunin keskiritilätasolla muutama minuutti, kunnes vaahto saa hieman väriä.