1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,80 / 5)
Ladataan...

Koska marenkipiirakat ovat suosikkejani, tein nytkin sellaisen, mutta käytin täytteeksi syksyisiä puolukoita. Koska puolukat itsessään ovat melkoisen kirpsakoita, lisäsin vadelmapussista pussin pohjat. Vadelmat tekivätkin täytteestä aika lailla lempeämmän makuisen.

Puolukka-vadelma-marenkipiirakka

Pohja:

150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja TAI 1,5 dl kaurahiutaleita ja 1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl puolukoita
1 dl vadelmia
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl vettä + 1 rkl perunajauhoja

Pinnalle:
4 munavalkuaista
1,5 dl dokeria

Vatkaa rasva ja sokeri sekaisin, lisää muna hyvin vatkaten, jonka jälkeen kuivat aineet.
Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, jos taikina tuntuu liian "tarttuvalta."

Taputtele taikina pyöreän lasisen piirakkavuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen.
Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa uunin alimmalla ritilätasolla n 15 minuuttia.

Mittaa kattilaan marjat ja vesi, sekä sokeri, anna kiehua hetki.
Suurusta kuuma neste veteen sekoitetuilla perunajauhoilla.

Kaada kiisseli torttupohjan päälle ja vatkaa päälle marenki:

Mittaa puhtaaseen, kuivaan kulhoon munanvalkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi. Lisää joukkoon vähän kerrallaan sokeri koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Levitä marenkikuorrute kiisselin pinnalle kuohkeaksi tai pursota pursottimella ruusukkeiksi.

Laita piirakka uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pinta saa hieman väriä.

Koristeeksi kaivelin Ullan tekemiä kukkia ja marjoja, sekä syksystä ihmeissään olevan koppakuoriaisen, vai muurahainenko se olikin;)