Paholaisen kakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämän kakkuohjeen löysin Kodinkuvalehden parhaat täytekakut-kirjasta. Todella ihanan makuinen kakku, suosittelen!

Paholaisen kakku

175 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl siirappia
60 g jauhettua mantelia (itse käytin hasselpähkinärouhetta)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohrakasta
1 dl kaakaojauhetta
1/4 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl maitoa 

Kuorrutus:
2 valkuaista
225 g tomusokeria
4 rkl vettä
1/2 tl sitruunamehua
 

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Riko kulhon pohjalle munien rakenne rikki. Mittaa mukaan loput kakun aineet ja hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se nelikulmaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa reilu tunti, kumoa kakku jäähtymään.

Valmista kuorrutus vesihauteessa. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja vatkaa vesihauteessa kunnes kuorrutus on kuohkeaa ja kauniin kiiltävää.

Levitä kuorrutus kakun päälle.

Voit kostuttaa kakun halutessasi laimennetulla rommilla.

P.S Jos joku ihmettelee kakun päällä olevaa suorakaiteen muotoista kohtaa, se on erikseen paistettu pikkukakku, kun en ollut varma mahtuuko koko taikina samaan, isompaan vuokaansa.

P.P.S Ruusu ja terälehdet on Unelma-Ullan käsialaa=)

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä