1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (23 arvostelua. Keskiarvo: 3,17/5)

Mikromarengit 

Yllä on mikroaaltouunissa tehtyjä marenkeja, joiden hyvä puoli on niiden
nopea valmistaminen, alla uunissa tehtyjä, joiden tekeminen vie enemmän
aikaa, mutta joiden ulkonäkö on kauniimpi, kun massa on pursotettavissa. Mikromarengit sopivat kuitenkin loistavasti esimerkiksi marenkikakkupohjien valmistukseen.

Mikromarengit

1 muna

4-5 dl tomusokeria

Erota kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Laita valkuainen
kulhoon ja lisää  joukkoon vähitellen tomusokeri
haarukalla sekoittaen. Vaivaa taikina ohuiksi pötköiksi ja leikkaa ne pikkurillinpään kokoisiksi palloiksi.
Vuoraa mikrouunin alusta leivinpaperilla ja laita marenkipalloja hyvin harvakseltaan leivinpaperin päälle. Marengit laajenevat kypsyessään reilusti. Paista marengit täysteholla noin 1-1 1/2 minuuttia, kunnes marengit ovat rapeita. Varo kuitenkin polttamasta niitä.

Uunimarengit

Vatkaa
6 munanvalkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähän kerrallaan
3dl sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota seos haluamaasi
malliin leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes marengit ovat rapeita. Tarkkaile paistumista usein, ettei marengit pala. Marenkien kypsyminen voi kestää useita tunteja, jotta saat niistä rapeita myös sisältä. Voit tarvittaessa pudottaa uunin lämpötilaa matalammaksikin.

Huom! Uunissa  valmistetut marengit voi pursottaa vieretysten, sillä ne eivät laajene kypsyessään, kuten mikroaaltouunissa valmistetut.