1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Joulunaika on läheisten ja tuttavien muistamisen aikaa.
On kiva viedä lahjaksi jotain itse tehtyä.
Brunon miniaaltopahvista valmistetut, uunin kestävät vuoat ovat käteviä.
Niissä on helppo paistaa niin makeat kuin suolaiset piiraat ja ne ovat vielä kivannäköisiäkin.
Pakkauksessa on kolme halkaisijaltaan 17 cm vuokaa.
Tämä annos mahtuu uuniin kerralla, joten samalla vaivalla ilahdutat montaa ystävää tai tuttua.

Kehittelin piiraan, jossa maistuu jouluun sopivat marjat. Pinnan peittää joulumausteilla maustettu marenki.

Tämä annos riittää kolmeen halkaisijaltaan 17 cm vuokaan.
Mikäli haluat valmistaa yhden piiraan perinteiseen lasivuokaan, poista raaka-aineista kolmannes.

Mausteiset marja-marenkipiiraat
3 kpl

Pohja:
225 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
4 munan keltuaista
4 1/2 dl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta)
3 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl vettä
1 1/2 dl karpaloita
1 dl punaherukoita
1 dl puolukoita
2 dl boysenmarjoja
1 1/2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja + 1/2 dl vettä

Marenki:
4 munan valkuaista
1 1/2 dl Siro sokeria
ripaus piparkakkumaustetta tai ripaus kanelia ja neilikkaa

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää keltuaiset yksietllen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina piirasvuokien pohjalle ja reunoille.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä.

Keitä sillä välin kiisseli.
Mittaa kattilaan vesi, karpalot, punaherukat ja puolukat.
Keitä kunnes maku on irronnut marjoista. Siivilöi kuoret pois ja kaada liemi uudestaan kattilaan.
Lisää sokeri.
Sekoita höyryävään liemeen keskenään sekoitetut perunajauhot ja vesi ohuena nauhana.
Kiehauta kunnes pulpahtaa.
Lisää valmiiseen kiisseliin boysenmarjat.

Vatkaa puhtaassa, kuivassa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vähissä erissä koko ajan vatkaten Siro sokeri.
Mausta marenki piparkakkumausteella tai kanelilla ja neilikalla.
Varo laittamasta liikaa.

Kaada kiisseli kypsän torttupohjan pinnalle ja levitä päälle marenki ilmavasti.

Paista pintaan väri grillivastuksella 225 asteisessa uunissa. Tarkkaile uunia, sillä väri tarttuu silmänräpäyksessä.

Nosta piiraat jäähtymään ja koristele haluamallasi tavalla.
Pakkaa jäähtyneet piiraat sellofaaniin.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.