1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,25 / 5)
Ladataan...

Marengilla hunnutettu raparperipaistos sopii kahvipöytään, mutta myös aterian jälkiruoaksi.
Voit valmistaa tämän halkaisjaltaan 24-26 cm piirasvuokaan, annosvuokiin tai korkeampiin kohokasvuokiin.
Mikäli valmistat tämän annosvuokiin, mieti haluatko käyttää keksimurujen joukossa voita. Mielestäni rapsakat keksinmurut toimivat sellaisenaankin.

Marenkinen kaura-raparperipaistos

8 annosta

Pohja:
1 pötkö (n. 175 g) kaurakeksejä (esim. Jyväshyvä) (jos haluat valmistaa gluteenittoman jälkiruoan, käytä gluteenittomia keksejä)
50 g sulatettua voita

Täyte:
3-4 raparperinvartta
3/4 dl sokeria
1 tl kanelia
1/2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria

Marenkikuorrute:
3 munan valkuaista
1 dl sokeria

Koristeluun:
tuoreita marjoja

Murusta kaurakeksit esimerkiksi pienessä muovipussissa kaulimella tai lihanuijalla nuijien. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos piirasvuoan tai annosvuokien pohjalle.
Voit halutessasi paistaa pohjaa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Laita raparperipalat kattilaan sokerin, kanelin ja veden kanssa.
Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperit pehmenevät sosemaiseksi.
Mausta lopuksi vaniljasokerilla.

Lusikoi raparperitäyte keksimurujen päälle.

Valmista marenki.
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Levitä marenki ilmavasti raparperisoseen päälle ja paista 225-250 asteessa vain sen verran, että marenki saa hieman väriä. Tämä vie aikaa vain hetken, joten tarkkaile uuniluukulla.

Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.