1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Yksi ehdottomista kesäherkuista on marenkitorttu, joka on täytetty ja koristeltu tuoreilla mansikoilla.
Marenkipohjan voit ostaa muutamalla eurolla kaupasta ja pitää kaapissa yllätysvieraita varten.
Toki marengin voi valmistaa itsekin, mikrossa se käy nopeasti.
Voit tehdä pikkumarenkeja tai marenkipohjia ennakkoon ja säilyttää kuivassa pölyltä suojattuna.

Mansikka-marenkitorttu
n. 6 annosta

1 marenkikakkupohja
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g vaniljarahkaa
(sokeria ja vaniljasokeria)
100 g Marabou sommar (kausisuklaa: mansikka-maitosuklaa) tai muuta suklaata (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, tarkista että suklaa on gluteenitonta)
mansikoita

Laita marenkipohja tarjoiluvadille.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljarahka.
Mausta halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla. Huomioi kuitenkin, että itse marenki on makeaa, kuten myös suklaa.
Leikkaa suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
Levitä vaahto marenkipohjan päälle, koristele tuoreilla mansikoilla ja mansikka-suklaalla.

Mikromarengit

1 muna

4-5 dl tomusokeria

Erota kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Laita valkuainen kulhoon ja lisää  joukkoon vähitellen tomusokeri haarukalla sekoittaen. Vaivaa taikina ohuiksi pötköiksi ja leikkaa ne pikkurillinpään kokoisiksi palloiksi.
Vuoraa mikrouunin alusta leivinpaperilla ja laita marenkipalloja harvakseltaan leivinpaperin päälle ympyrän muotoon. Marengit laajenevat kypsyessään reilusti ja kun ne ovat riittävän lähellä toisiaan, ne takertuvat toisiinsa kiinni. Paista marengit täysteholla noin 1-1 1/2 minuuttia, kunnes marengit ovat rapeita. Varo kuitenkin polttamasta niitä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.