1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 3,50 / 5)
Ladataan...



Vaikken
juokaan koskaan kahvia, pidän sen mausta leivonnassa. Marenki on toinen
suosikkini. Niinpä tein taas yhden variaation marenkipiirakasta.

Tuo
marenki on mielestäni ylivatkattu. Valkuaisia ei siis kannata
vaahdottaa "saippuavaahdon" näköiseksi, vaan lopettaa siinä vaiheessa,
kun vaahto on kestävää, eikä lirua.

Valkuaisvaahtoon lisättävä
sokeri kannattaa lisätä vähän kerrallaan ripotellen, muttei sekään
liian hitaasti. Muuten lopputuloksena on saippuavaahdon tapainen
marenkimassa, joka on todella ilmava, muttei kuitenkaan niin makea ja
maukas kuin sen kuuluisi.

Kahvikreemillä täytetty marenkipiirakka:

Pohja:
150g margariinia
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
 


Täyte:
3 dl vanilja/vanilliinikreemijauhetta + 5,5 dl maitoa
0,5 dl kuumaa maitoa tai vettä + 2 tl pikakahvijauhetta  


Marenki:
3 munaa
1,5 dl sokeria 

Vatkaa
rasva ja sokeri keskenään, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon
keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina irtopohjavuoan
pohjalle ja reunoille, paista pohjaa uunissa ensin  n 15 minuuttia.

Tee täyte sekoittamalla vaniljakreemijauhe ja maito, sekä kuumaan maitoon tai veteen liuotettu pikakahvijauhe.

Kaada kahvikreemi kypsyneen pohjalevyn päälle.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri koko ajan vatkaten. Levitä lusikalla marenki kreemin päälle.

Paista 225 asteisessa uunissa muutama minuutti, tai kunnes pinta saa hieman väriä.